» Elin Algotsson

Kristihimmelfärds dag.

Daily life, Shopping Permalink0
Idag hade jag en ledig dag. Det firades med sovmorgon och att dra sig i sängen. Åt lite äggmackor och tog en dusch sedan åkte jag och Christoffer på lite ärenden. Pantade, köpte hårfärg och bytte en sak på Jula.
 
Jag hade gnällt över att jag inte hade några underkläder som passade och dåligt med kläder jag trivs i med den gravida kroppen, så Christoffer nästan beordrade mig att åka och köpa mig lite kläder haha. Så vi åkte till knalleland en sväng och köpte ett och annat. Två bhar, ett par trosor, en klänning, ett par leggings och en svart cardigan blev det idag. Nu har jag lite mer baskläder förutom långklänningarna och shortsen som jag köpte förra veckan som passar en växande mage att skapa variation med iallafall :D. 
 
 

Vecka 22.

Daily life, Graviditeten med Nellie Permalink0
 

Barnet

Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra att tandköttet svullnar upp och att du lättare får hål i tänderna. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten och är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få, prata med din barnmorska om det.

För dig som går igenom graviditeten påegen hand kan det vara bra att träffa andra i samma situation. Hör efter på barnmorskemottagningen om det finns andra ensamstående mammor. Kanske kan ni bilda en grupp och träffas regelbundet. Det finns också föreningar för ensamma föräldrar.

Pappa/partner

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Passa på att göra saker som kan bli svårare att göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

 

 
 

Sommarmat!

Daily life, Mat och recept Permalink0
Vi åkte direkt efter jobbet och veckohandlade lite; bröd, pålägg, kyckling, potatis osv osv. Såg färskpotatis och fick ett jäkla sug efter färskpotatis med gräddfil och gräslök, så det + köttbullar blev kvällens middag. Smakade verkligen sommar. Efterrätt unnade vi oss idag också, i form utav svenska jordgubbar. Som jag längtat efter riktiga svenska jordgubbar... det kommer bli en dyr gravidsommar ;).
 
 
Just nu sitter jag i soffan och pustar ut, snart är det dags att gå till sängs och sova. Betalade precis räkningar och förde över till bebis sparkonto. Det känns bra i själen efteråt. Imorgon ska jag jobba och njuta av tanken på sovmorgon på torsdag då jag är ledig! På fredag och söndag är det på't igen dock, ställer upp och jobbar lite extra trots att man inte måste. Men jag passar på när jag fortfarande orkar och vill :).
 
Det här är min räddning mot de kliande, växande brösten. Bästa investeringen!
 
Till top