» Elin Algotsson

Ute på äventyr med min lilla tjej.

Daily life Permalink2
Idag var det en massa planering som krävdes på morgonen. Första gången vi skulle åka hemifrån själva jag och Nellie så jag var tvungen att se till att hon var matad, bytt på osv och samtidigt ha packat med alla nödvändigheter åt henne och mig. Tur att jag redan innan var tidspessimist så vi hann med god marginal :). Började med ett besök på vårdcentraler för att jag skulla lämna ett prov. Kom fram massor av tanter och frågade om Nellie och berättade om sina barn osv haha. Barn får verkligen folk att prata med en har jag märkt enormt idag :).
 
 
Efter det snabba besöket på vårdcentralen var Nellie hungrig så vad gör man? Det var bara att stanna bilen på närmsta lämpliga plats och mata. Smidigt att vara vandrande matbank även om det inte kändes jätteglammigt att sitta och amma i baksätet ;). När bebis var nöjd åkte vi och hämtade hem vagnen och sen åkte vi en sväng till stan och kikade efter kläder. Köpte ingenting dock men skönt att få strosa runt lite och kika. När jag kände mig färdig gick jag mot bilen och då var det dags för blöjbyte och matning igen haha. Så både ammat offentligt och bytt blöja i baksätet på bilen har vi checkat av idag :D. Styrde sedan bilen hem till Evelina för att hälsa på med Nellie. Jättemysigt att få hälsa på hemma hos folk och inte bara få besök hemma tycker jag :).

Just nu: sitter jag i soffan med datorn framför mig och tittar på Sveriges Mästerkock reprisen och Nellie slaggar gott. Christoffer kom nyligen hem och gav oss varsin puss, så nu är familjen samlad igen :).

 

Första dagen ensamma.

Daily life Permalink2
Idag hade jag och Nellie första dagen ensamma utan Christoffer här hemma. Den gick dock smidigare än jag förväntade mig. Fick "sovmorgon" efter att ha väckts en gång vid halv 3, en gång vid halv 6 och en gång vid halv 8, sedan sov vi till halv 11 så jag blev rätt bortskämd första dagen ensam ändå :). Denna dygnsrytm har Nellie hållt sen vi kom hem från BB ungefär. Så man vaknar nästan automatiskt och väntar på lite gnäll vid de tiderna numera.
 
 
Vi har inte gjort så jättemycket första dagen hemma. Duschade innan Nellie vaknade vid 11, sedan var det frukostdags eller snarare brunchdags för oss båda men Nellie fick först såklart :). Sedan kom min mamma på besök en sväng och snosade på Nellie. Efter det betalade jag lite räkningar och plockade lite hemma. Fick hem några bilder jag framkallat på Nellie idag så det pysslade jag med idag. 
 
 
Innan Christoffer kom hem så frågade han om jag ville hänga med på ärenden efter jobbet och det ville jag. Skönt att komma hemifrån litegrann då jag och Nellie inte hade lämnat lägenheten idag.
 
 
 
Nu är vi hemma, har precis ätit skräpmat och chillar och ska strax planera julledighet och betala räkningar. Kvällen blir i övrigt lugn framför Sveriges värsta bilförare och sedan tidigt i säng för att orka med morgondagen. Pappan och mannen i huset är inte riktigt van att kliva upp vid halv 6 när vi har en så morgontrött bebis ;).

Hälsat på de gamla damerna.

Daily life, Nellie Permalink0
 
 Idag besökte vi min farmor och fick lunch och fika och fick visa upp vårt nytillskott :). Min gulliga envisa farmor som ska stå och laga mat och diska och ha sig fastän hon knappt kan gå...
 
Efter besöket hos min farmor så åkte vi till Christoffers mormor som alltid är lika söt och kärleksfull. Nellie fick ett presentkort, vi fick raggsockar och så fick vi med oss fika :).
 
När vi ändå hade vägarna åt det hållet svängde vi förbi Nellies farmor och farfar (Christoffers föräldrar) där vi fick kvällsmat och de fick bebisgosa en stund. De fick se Nellie vaken en stund idag haha, Nellie sover ju ganska mycket och de har alltid lyckats timea in hennes djupsömn när de hälsat på haha.
Till top