» Elin Algotsson

Golvtankar och fler idéer.

Daily life, Hem & inredning, Nellie Permalink0
Fullspäckad dag idag, men vi har varit ganska effektiva ändå. Jag fick sovmorgon av min älskade familj. Är så tacksam nu under graviditeten när jag har så svårt att sova på kvällarna och nätterna att jag får ta igen lite på morgonen och oftast kan jag även vila en stund på dagen också medan Nellie gör det om vi är hemma. Jag somnar liksom oftast 3-4-5 på kvällen/morgonen dels pga. en sjukt livlig och hårdhänt bebis i magen och dels för att jag har så mycket i huvudet nu för tiden med Nellie, barn nummer två på gång, renovering, hus, ekonomi osv. Så ni kan ju tänka er hur huvudet mår av att vakna klockan 7-8 sen efter att ha sovit 2-5 timmar på en hel natt. Så någon timme eller två av vila på dagen medan Nellie sover är oftast nödvändigt om jag har en hemmadag och inte håller mig sysselsatt och är iväg. Nellie sover tack och lov bra på nätterna så det är inte hennes fel att jag ligger vaken och sömnlös.
 
Idag åkte vi runt och kikade på golv till Nellies rum då vi inte kände oss helt nöjda med rummet med hennes nuvarande golv. Det känns liksom inte helt färdigt som jag tidigare nämnt. Provade med hennes tapet mot några golv vi gillade och har troligtvis hittat ett golv vi vill lägga därinne. Ett ljusare 2-stavs eller 3-stavs laminatgolv till en inte alltför stor summa var vi ute efter. Hittade några kandidater men lutar åt ett på Byggmax. Var först sugen på ett ljusgrått drivvedsliknande som fanns på Rusta men Christoffer gillade inte det alls så det gick bort. Så ett i en kall gråbeige ton lutar det åt nu. Det passade fint med hennes färger i rummet. Men golvbytet blir inte denna månaden utan det blir om några veckor då vi behöver en liten paus just nu utan måsten och massa stora projekt igång.
 
Det är påfrestande att vara gravid med en liten envis tjej hemma som trotsar och testar oss till fingerspetsarna så jag behöver all avlastning jag kan få och behöver ha familjen samlad för att hitta på saker ihop nu innan jag kollapsar av att bara vara mamma medan Christoffer renoverar. För jag kan inte bidra så jättemycket i renoveringen nu som gravid med foglossning så min uppgift har då varit att sysselsätta och underhålla Nellie under de timmarna det grejats i Nellies rum. Det tog lite mer tid än vi räknade med nämligen i hennes rum, men så är det och så kommer det vara med småbarn i huset liksom. Allt tar längre tid och det måste det få göra :). För de kommer alltid komma först i alla lägen. Visar Nellie att hon vill vara med sin pappa efter att han arbetat en hel dag så får man prioritera henne och fortsätta med projekten när hon sover <3.
 
Här är en golvkandidat.
 
 Här var golvet vi kikade på på Rusta 
 
Efter att vi kikade golv och diskmaskin åkte vi till Coop och handlade lite. Nu när man bor utanför stan får man passa på när man är inne i stan för att slippa åka massa småvändor. Man får ju vara ekonomisk och tänka på bensinen, haha. Anledningen att vi kollade på diskmaskin är för att vi är inne på att byta ut våran i sommar/höst då vi inte är helt nöjda med hur den är utrymmesmässigt och hur alla facken är uppbygda. Det känns inte som att den rymmer så mycket som en 60-maskin borde göra enligt oss och allt är svårplacerat. Sedan har den dessutom krånglat lite några gånger men vi tycks ha hittat och löst det problemet efter att ha fått en felkod nu. Vi vill även ta bort luckan och slopa att ha en integrerad diskmaskin sedan då vi föredrar att ha en med display så man ser hur lång tid det är kvar osv. pga brandrisken. Vi lämnar inte gärna huset (och inte heller lägenheten när vi bodde i lägenhet) med diskmaskinen igång av sådana skäl. Visst att det är en apparat som är sammankopplad med vatten men det är ändå skrämmande vanligt att de orsakar bränder. Man blir bortskämd och bekväm av att ha diskmaskin även om det såklart finns större problem här i världen så underlättar den vår vardag och vi skulle inte vilja bo utan för husfridens skull ;). Därför kollade vi runt på priser och uppbyggnad inuti diskmaskinerna i butikerna. Intressant värre! Haha. Men för oss spelar det roll.
 
Eftermiddagen och kvällen så fixade vi lite detaljer i Nellies rum såsom hyllplan och lite ommöblering och planerade för en myshörna där vi och hon ska kunna läsa hennes böcker, bygga koja och sådant. Kommer bli jättefint och kostar inte många kronor. Hon älskar nämligen böcker och sitter konstant och bläddrar i böcker och hämtar böcker vi ska läsa och peka i med henne. Det är jättemysigt så det kändes verkligen som något hon borde ha i sitt rum - ett ställe att mysa och läsa på.
 
 
 
Klädhängaren fick byta plats och vi testade hur det skulle bli med en myshörna där istället både platsmässigt och utseendemässigt. Den godkändes snabbt av både Nellie och Alice, haha. Detta var alltså bara väääldigt provisoriskt och ofärdigt då vi la ut en filt och sen var den ockuperad av diverse familjemedlemmar... hehe!
Till top