» Elin Algotsson

Not a sunny sunday.

Daily life Permalink1
Söndag idag och det känns i hela kroppen och knoppen. Man är seg och trött och man har ingen lust att göra några större ansträngningar utan vill vila efter vwckan som varit. Så var det iallafall för min del idag. Tålamodet var väldigt lågt idag så det var tur på sätt och vis att Nellie inte var hemma imorse.
 
Vi hämtade hem Nellie efter hennes lunchvila efter att vi uträttat en del ärenden. Hon hade varit jättesnäll och go och somnat lika bra som hon brukar. Men hon hade vaknat en del på natten så det var förmodligen konstigt att sova i en spjälsäng igen och dessutom med folk i samma rum (till skillnad från hemma då hon sover ensam i sitt rum) som hon gjorde hos sin farmor och farfar inatt. 
 
När vi kom hem så stökade vi ner rejält med leksaker och läste böcker. Christoffer planterade fler häckplantor som vi fått av Stig för att fylla ut och göra häcken tätare. Den har sina kala fläckar och hål våran häck men den ska nog bli tät och fin en dag sen.
 
Vi övade i några timmar med Nellie utan blöja idag så potträning är på gång på riktigt nu när hon visar själv att hon gärna går där. Nu kan hon ju äntligen säga till och förmedla lite nu när hon känner själv att hon behöver gå så vi möts på mitten och passar på att ta tillfället i akt lite nu under ledigheten och innan förskolestarten i augusti. Vi får se hur det går men blöjbytena blir färre och färre och man blir så stolt över alla framsteg och hon blir så mallig när hon hinner till pottan!
 
Vi har ju använt och erbjudit potta dagligen till Nellie sen hon var 6-7 månader gammal och hon gör nr 2 mer eller mindre alltid där och det funkar för oss så vi kommer nog försöka göra samma sak med Zackarias så fort han kan sitta hyfsat själv :). Men alla barn är ju så olika och det går ju absolut inte tvinga dem med såna här saker, så det kanske inte alls går lika bra med lilleman. Vi är iallafall väldigt glada för att hon vill och ber om det själv nu många tillfällen och inte bara efter rena rutiner utan efter kroppens signaler.
 
Efter Nellie somnade så tog jag och gosade lite med lilleman. Så mysigt när man kan njuta ostört av bebisgos en stund <3
 
 
 

Födelsedagsfirande.

Daily life Permalink0
Denna lördagen har varit väldigt lugn hittills. Jag vaknade sent (strax innan 10) efter att Christoffer varit uppe med barnen så nu är det minst sagt min tur att ge tillbaka sovmorgon. Han fick dock vila ikapp en stund på dagen sen innan vi åt lunch. Jag och Nellie packade hennes väska tillsammans när vi hade ätit för hon ska sova hos sin farmor och farfar ikväll. Hennes pippiväska med hjul som är hennes övernattningsväska.
 
Vi ska strax iväg på firande för min pappas sambo Maria jag, Christoffer och Zackarias. Så vi har egentid med Zackarias ikväll. Det pågår lite för sent för Nellies del då hon brukar somna mellan 19-20 tiden så vi hämtar hem henne imorgon bitti istället.
 

 

Fredagsmys.

Daily life Permalink0
Vi hade planerat grillat idag och grillat blev det! Så gott verkligen och väldigt skönt att kunna dela på matlagningen lite ibland. Christoffer tycker det är dötråkigt att laga mat nämligen och jag tycker det är roligt, men grilla gillar han och jag undviker gärna att grilla så det är ju win-win för oss båda.
 
 
Efter maten kom vi ut på en kvällspromenad hela familjen. Jag plockade blommor, Nellie hälsade på hästarna, Zackarias låg och vred sig och Christoffer puttade på pansarvagnen. Det var mysigt att passa på när vädret var fint! :)
Till top