» Elin Algotsson

Min vackra lilla pojk.

Daily life, Kärlek, Zackarias Permalink0
 
Du kom till oss efter en stor längtan efter syskon till vår förstfödda, vår dotter och din syster Nellie. En lång väntan. En tid fylld av förhoppning, oro, obekvämhet, ovisshet och en enorm kärlek innan du äntligen kom till oss. Jag var så tacksam över att du ville stanna hos oss och växa till dig ordentligt. Att du mot alla odds mådde bra därinne. Jag som precis börjat på ett nytt jobb fick avbryta pga att riskerna med påfrestning genom tunga lyft osv var för stora. Man hade sett blodansamlingar i livmodern som troligtvis skulle stötas ut av kroppen och därmed stöta ut det lilla sprattlande fostret man såg på skärmen. "Inte en gång till..." tänkte jag direkt. Men det var ingen tvekan alls utan jag ringde direkt till jobbet och förklarade läget. De blev såklart besvikna men förstod. Men jag hade verkligen gjort vadsomhelst för dig!
 
Innan du visade dig genom ett plus på stickan så var vi med om en förlust. En smärta jag aldrig känt förut och jag fick uppleva något jag aldrig trodde skulle hända mig eller oss. Det var inget hjärta som slog, det var ingen liten kropp som sprattlade med små stumpar till armar den gången. Det var en liten skugga av vad som  skulle vart Nellies bror eller syster som inte rörde sig en millimeter. Jag blev förkrossad av det beskedet. Och jag fick hjälpa kroppen på traven med tabletter några veckor senare, vilket är något av det vidrigaste jag varit med om. Även om det var ett tidigt upptäckt missfall, eller MA så hade vi redan hunnit fästa oss och planera i våra huvuden för hur det skulle blivit om det hade gått vägen. Då skulle vi blivit tvåbarnsföräldrar redan i början av December 2015. Men så blev det inte.
 
Detta var i maj 2015 som vi var med om något som många inte pratar högt om. Det är vanligare än man tror. När jag fick detta besked så berättade vänner och bekanta för mig om hur de varit med om det också.
 
Tack och lov dröjde det inte länge förrän vi fick reda på att vi väntade en ny liten individ. I början av augusti 2015 var min mens sen och då bara visste jag. Det var då som du Zackarias visade dig ligga och gro där inne. Våran fantastiska lilla pojke.
Till top