» Elin Algotsson

Reaktionen på lillebror.

Daily life, Graviditeten med Zackarias Permalink0
Många hade ju faktiskt gissat på en pojk, men vi själva lutade faktiskt mer åt flicka. Christoffer hade präntat in i mitt huvud i minst 10 veckors tid att "Jag kan bara göra tjejer", "Oroa dig inte, det är en tjej därinne!" "Nellie ska få en lillasyster". Medan jag har varit liiiite kluven och inte helt vågat ställa in mig på det. Det fanns ju en väldigt tydlig anledning till varför det tog emot för mig då efter RUL igår. För det var ju inte alls en lillasyster. Christoffer kunde inte alls bara göra töser. För vi väntar ju en liten grabb!
 
Jag började skratta och gråta mängder av glädjetårar när barnmorskan fnissade fram att "Jag tror jag såg något innan som hängde och stack ut, men jag ska kolla igen för säkerhets skull så jag inte säger fel". Jag hade också sett det men jag är ju ingen expert liksom. Så himla ironiskt och roligt när Christoffer varit 110% säker på det motsatta. Men hans leende var oslagbart när vi fick veta att vi väntar en son :D.
 
I affärerna innan ultraljudet så kom jag ju faktiskt på mig själv att jag sneglade på pojkkläder lite försiktigt, men hade vart jättekul att kunna återanvända Nellies kläder igen. Nu får vi gå igenom dem och sälja av iallafall klänningarna och volangbyxorna då, iallafall vi, inte känner att vi vill klä vår son i det. Så de pengarna får gå till en ny garderob som passar med vår smak på killkläder :).
 
Tänk vilken dröm. En liten mini-me och en liten mini-Christoffer. Jag önskar att Christoffers bruna ögon slår igenom denna gången. Har alltid drömt om att få ett brunögt barn då jag är extra svag för bruna ögon. Men vi får väl se om mina gener är starkare ytterligare en gång vad gäller ögonfärg iallafall haha ;).
 
Vi hade redan ett namn till vår - vad vi trodde - dotter så att det skulle vara en kille kom väldigt "out of the blue" för oss, men vi är jätteglada! Könet spelar verkligen absolut ingen roll på något sätt. Att bara få höra att allt ser perfekt ut och allt ser bra ut räckte för oss! Men - Vi kan äntligen säga "han" gör si eller så, "lillebror" ska få det och det i sitt rum, "våran son", "våran grabb". Det blev genast mer verkligt att vi ska bli tvåbarnsföräldrar efter att ha fått se vem det är som sparkar omkring därinne. Det känns lite mer personligt nu när vi vet lite mer om krabaten därinne. Därför valde vi att kolla kön :).
 
Vi tänkte ju först bett om könet nedskrivet på en lapp så skulle vi gjort något kul av det, men det gick ju inte direkt ta miste på det för någon som var med och kollade så vi bad att få veta om hon var säker och jag ångrar det inte alls. Det var priceless att se reaktionerna på plats :).
 
 
Nellies lillebror ♡
Till top