» Elin Algotsson

Vrålåk för syskonen!

Daily life, Graviditeten med Zackarias, Shopping Permalink0
Ja, det här med syskonvagn var ingen rolig djungel, men tack och lov aningen mindre än vad den är med singelvagn. Men med syskonvagn är man ju aningen mer begränsad vad gäller storlek, ihopfällning och funktioner. Vi kikade och kände på Bugaboo Donkey och jag var helt säker ett tag på att det var det vi ville ha. Men ju mer jag läste och tänkte på prislappen desto mindre lockande var den. Visst, den är otroligt lättstyrd och det finns ingen annan vagn som man kan göra om från dubbel till singelvagn där man kan ha båda barnen i bredd emot sig (som var ett av kraven vi hade - att ha de i bredd och kunna ha båda vända mot oss). Men vi gillade inte det kantiga handtaget och inte heller att det är teleskopshandtag. Och att den kändes ranglig var en stor nackdel också.
 
Men vi kollade vidare på vad det fanns mer för alternativ då vi kom fram till att det inte gör någon större skillnad för oss att ha en enskild singelvagn och en dubbelvagn när vi faktiskt har plats att förvara båda två. Sedan är det ju vissa tillfällen (vad vi tror för vår del iallafall) som man kanske kan komma att vilja köra varsin enkelvagn och då har vi köpt en superenkel sulky till Nellie om hon helst vill vara uppe och gå men ändå behöver någonstans att kunna avlastas i om hon blir trött i benen. Senare om ett tag kan vi säkert köra ståbräda till Nellie men när lillebror kommer så kommer hon mest troligt vara för liten för det så någon typ av syskonvagn var givet att ha :). Nellie kommer ju inte börja förskola förrän tidigast nästa höst heller så därför var det extra viktigt för oss, eller mest mig egentligen som kommer vara hemma med båda barnen, att hitta en syskonvagn vi gillade klockrent.
 
Vi kikade snabbt på Kronans syskonvagn men den kändes för stor. Babytravels syskonvagnar kikade vi lite på med men de saknade en del funktioner som vi gillar och gillar inte teleskopshandtag så mycket, annars var de bra i pris :). Så kollade vi Emmaljungas Double Viking och vi var först lite skeptiska då vi båda fått känslan av att Emmaljungas vagnar är så grova och stora för oss som är vana vid våran superlätta Brio Smile liksom. Men ju mer vi kollade desto mer sugna blev vi. När vi dessutom fick höra om och testa 735 varianten blev jag såld och Christoffer med. Då var inte storleken längre något att bråka om eftersom det skiljer 0,5 cm mellan den och Bugaboo. Vi som inte bor i någon direkt storstad eller åker buss har väl å andra sidan inte jätteproblem med en större syskonvagn så sett, men de centimetrarna gjorde stor skillnad i körkänsla och ger mindre problem om man ska in i normala 80-dörrar osv :). Och då ska vi inte ens prata om utrymmet i bilen haha. Det gick minsann smärtfritt så sett, men vi fick tänka om vår plan om att bara köra in chassit med hjulen framåtvända. Men vi får in den på längden så man får stapla helt enkelt ;). Men det är ju som allt annat en vanesak. Vi har ingen lust att byta bil just nu, så det funkade och vi var nöjda :).
 
Så häromdagen när vi bestämt oss vad gäller färg osv så beställde vi den till i mitten av mars så den finns redo i tid men ändå inte behöver stå i flera månaders tid och bara vänta :).
 
Brio smilen behåller vi då vi är såpass nöjda med den och den kommer vara kanon de tillfällen som man enbart har ett barn hemma om det kommer såna tillfällen, eller om någon av oss åker med bara den ena av barnen och handlar eller dylikt :). Var lite inne på att byta ut den mot en singelvariant av Emmaljunga viking men vi gillade den inte lika mycket i singelvarianten i jämförelse med vår Brio Smile så kändes som onödiga pengar, hehe! 
 
Så det är vad vi väntar på och har valt och färg avslöjar jag inte just nu, men det kommer ;).
 
 
 
Till top