» Elin Algotsson

Midsommarafton.

Daily life Permalink0
Årets midsommar blev minst sagt annorlunda nu när man har barn, men så himla mysig!

Vi började dagen med frukost hemma, sen styrde vi hem till Rebecka och Pontus där midsommarfirandet skulle ta plats. Vi började förbereda för lunchen och såg till att barnen var nöjda. Gav Nellie lite lunch och väntade in Ninni och Robert. När de var på plats så gick vi tjejer ut till "partytältet" och började bygga midsommarkransar. Himla pilligt - men kul! :) Gjorde även en till Nellie men den var inte populär så den slapp hon ha sedan, haha. Fick någon bild med den på iallafall. Jag hade köpt en i tyg som hon fick ha stundtals istället, hade på känn att en krans knappast skulle få sitta kvar många sekunder ;).

Efter att vi gjort våra kransar började vi med lunchen då vi alla började bli hungriga. Det var ganska klassisk midsommarlunch, men de flesta av oss äter inte sill så vi gjorde lite olika skaldjursröror och ägghalvor för att få rätta känslan även för oss som åt köttbullar. Det blev kanongott verkligen.

Efter lunchen var det dags att klä midsommarstången. Killarna fick klä stången och vi tjejer gjorde ringarna. Den blev sådär charmigt skev. Helt perfekt med andra ord. Vi tog barnen och dansade runt midsommarstången litegrann. Somliga uppskattade det och andra inte, haha. Nellie som går när man håller i händerna var jätteglad när vi sprang runt stången och busade och hon fick gå lite på gräset. När vi dansat klart så tog vi lite familjebilder allihopa. Massvis med bilder till fotoalbumen som genast blivit mycket viktigare när man är en familj som skapar minnen ihop. Efter att vi kände oss klara med det blev det såklart jordgubbar med grädde. Nellie fick smaka (givetvis utan socker) och var skitnöjd. Det gillar hon verkligen!

Vid strax efter 17 gick vi in och gav barnen gröt och satte på dem pyjamas, borstade deras tänder och gjorde dem redo för sängen. Lät dem leka av sig en stund innan de fick säga godnatt och sen nattade vi dem på bästa sätt vi kunde. Nellie ville inte riktigt somna i tid men hon somnade till slut ändå själv i resesängen (och sov hela natten). 

När nästan alla barn sov (förutom lilla Milia som inte riktigt kom till ro) så tände vi grillen och styrde upp middag. Grillade kotletter, halloumi, sparris, hemmagjord potatissallad och en sallad med b.l.a. fetaost och melon. Så jäääkla gott. Riktig sommarmat som man bara älskar.

Dagen avslutades sedan med att vi gick in i huset igen och åt kladdkaketårta med jordgubbar och tjötade en bra stund innan vi bäddade och gick och la oss. 

En otroligt lyckad midsommar och barnen skötte sig oväntat bra faktiskt :D. Vi skulle klämt in femkamp för oss vuxna också men det hanns inte riktigt med. Men nästa år så! Vi skapar nya traditioner ihop <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top