» Elin Algotsson

Tankar inför barn nummer två.

Daily life, Graviditeten med Zackarias, Tankar Permalink0
Söndag idag och veckorna bara rullar iväg. Snart bara en månad kvar tills lillknodden i magen är beräknad och man börjar förstå storheten och att livet snart ställs om på nytt. Man längtar efter den där lilla bebisbubblan och är riktigt nyfiken på vem det är därinne samtidigt som man är lite panikslagen över hur tiden och kärleken ska räcka till för två barn. Bärsjal och bärsele är två riktigt bra uppfinningar som lär användas massor här hemma nu med barn nummer två. För som det känns just nu har Nellie fler behov som kräver uppmärksamhet än vad en bebis har så lillebror han kommer nog mest få vara med i farten i början haha. Men det har sin charm det med! Vill ju absolut inte framkalla onödig svartsjuka genom att låta den nya individen ta över allt och sätta Nellie åt sidan. Men vi hittar till slut vårt sätt tror jag och en balans på det :). Extra viktigt eftersom Nellie inte börjar förskola än på ett tag att verkligen finna balansen i uppmärksamhet och hitta på stimulerande saker med henne. Men jag hade inte velat ha det annorlunda. Vill att hon ska vara delaktig från första stund med sin lillebror och inte känna att vi skickar iväg henne även om jag absolut tror att hon skulle älska att gå på förskola och leka med andra barn och allt vad det innebär så får det vänta några månader till. Dessutom skönt att slippa oroa sig för onödiga dagisbaciller för en ny bebis iallafall i den känsliga perioden i början.
 
Det är ju svårt att tänka sig in i hur det blir innan man är där. Sen är alla barn och föräldrar olika. Somliga kanske aldrig använt bärdon med sina barn och tycker det känns jättefel medan somliga använder det JÄMT. Vi var nog något mittemellan när Nellie var liten. Vi var tacksamma att ha en bärsele och sjal och den användes mycket för att underlätta vardagen i hemmet eller om man skulle gå någonstans där det inte var optimalt med vagn. Men annars föredrog iallafall jag att ha henne skyddad i en vagn framför i en sjal eller sele när man var ute om möjligheten fanns. Sen kändes det viktigt att låta henne få öva på att rulla, krypa och allt sådant på egen hand även om sjal/sele såklart inte hämmar utvecklingen på det viset så var det skönt att vara fri ibland och bara inspektera ens barn upptäcka världen på sitt sätt. 
 
Med lillebror och barn nummer två kommer jag absolut inte känna stress över att han ska lära sig massa saker. Han får gärna vara bebis så länge han kan för min del. Nellie var ganska tidig med mycket och gick första stegen vid strax innan 9 månader och gick helt själv vid 10 månader och nu i efterhand hade hon absolut inte behövt ha så bråttom. Hon växte ju upp SÅ fort tack vare det. Ska absolut uppskatta och njuta mer av alla faser av utvecklingen denna gången med vårt nya tillskott!
 
Nu längtar vi massor och räknar ner varenda dag till första mötet med lillebror. Ska bli så intressant och spännande att se oss tackla vardagspusslet med två barn, mindre tid för varandra och förmodligen mindre sömn. Men jag är inte orolig för vi vet vart vi har varandra och hjärtat slår fortfarande extra slag när Christoffer kommer hem från jobbet. De där små pussarna i vardagen är viktiga och hela dagen blir knäpp om vi inte pussas när Christoffer åker till jobbet och kommer hem från jobbet. Man har sina små saker för att inte tappa varandra trots att man kanske är i svackor på andra plan med dålig sömn, gravidkrämpor och dåligt humör. Vi har tagit oss igenom mycket och valt att skaffa två barn och båda har vart 100% planerade så vi vet vad vi gett oss in på trots allt. Vår familj blir snart komplett och vi längtar SÅ efter april nu <3.
 
 
 
 
Till top